OM SARA

JAG ÄR INGET OFFER – JAG ÄR EN ÖVERLEVARE


Jag vill sprida och hjälpa andra med min historia hur det är att leva i våld i nära relationer. Min föreläsning heter När rädslan besegras kommer modet och handlar om hur det är att leva med våld i en nära relation. Våren 2023 kom också en bok om mina erfarenheter.

Jag vet hur det är att leva under fruktansvärd rädsla, att ha blivit knivskuren, skenavrättad, drogad mm. Min föreläsning kan ge förståelse för hur man kan tänka som anhörig, vän, socialsekreterare, polis, politiker mm.

I föreläsningen och boken får ni följa med mig rakt in i helvetet. Vi alla kan drabbas. Det går inte att säga vem eller när det händer. Men föreläsningen och boken tar inte slut när jag lämnade. Livet efter med trauma, ptsd, glädje och mycket annat är en lika viktig del av historien.

Föreläsning tar ca 1,5 timme med tid för frågor och även personliga frågor efteråt för den som inte vill fråga offentligt.

Jag är och var en glad kvinna mitt i livet med egen skönhetssalong som jag hade drivit i ca 20 år. Jag var framåt och social men saknade kärleken.

Han dök upp när jag mest behövde honom och vår första tid var fantastiskt rolig och underbar. Men efter en tid kom svartsjukan. Det var ju inte så farligt, utan tyckte det var mer lite gulligt. Tänkte att han ville vara med mig men ack så fel jag hade. Det var då allt började och jag var redan förälskad och kär.